מרשים: 30 עסקים לקחו חלק במיזם "יום ללא רעב" שמוביל ויצו ניר העמק

בפעם השישית ברציפות, התקיים ביום רביעי שעבר "יום ללא רעב" בויצו ניר העמק- כשקדם לו פאנל חברתי מרתק בכפר בהשתתפות פעילים חברתיים ונציגי ביה"ס

המיזם החינוכי/חברתי-  אותו מובילים רונן וטורי ושלומי ברטלר יחד עם מועצת התלמידים של הכפר- נולד במקור בכדי להעלות את הנתון המדאיג המתפרסם מידי שנה לפיו: אחד מכל שלושה ילדים בישראל חי מתחת לקו העוני ונמצא בסיכון תזונתי.
במסגרת המיזם יצאו בשבועות האחרונים נציגי המועצה לבתי עסק ברחבי העיר עפולה, ורתמו אותם עבור היום הזה, במהלכו הם מכרו מנות מזון במחיר סמלי של 2 ש"ח בלבד וזאת לאות הזדהות עם ילדים ובני נוער שידם אינה משגת. "אנחנו לא נצליח לפתור כמובן את הבעיה הקשה ביום אחד", ציינה פז שושו, יו"ר מועצת התלמידים. "המטרה העיקרית היא להעלות את המודעות בציבור לעובדה שבארץ שלנו יש יותר מידי ילדים רעבים".


[dfp name="728×90" height="728" width="90"]


למיזם הצטרפו קרוב ל-30 עסקים, אליהם הגיעו מאות בני נוער מכל רחבי העיר והסביבה וצוות הכפר -כולל המנכ"לית אסתי כהן שהביעה את הערכתה ותמיכתה לתלמידים ולמובילי המיזם המבורך.
נציגי המועצה הסתובבו ברחובות עפולה ובסמוך לעסקים, שם חילקו עלוני הסברה ובהם נתונים על מצב העוני בישראל וסיפרו לעוברים והשבים על חשיבות היום הזה.
"אני חברה במועצה עוד מחטיבת הביניים", סיפרה אגם שדו, סגנית יו"ר המועצה." ותמיד היום הזה מרגש בכל פעם מחדש. אני מרגישה שכאן אנחנו באמת עושים למען מטרה חשובה ומערבים את כלל הציבור בעשייה שלנו". כמידי שנה, גם הפעם הציבה מועצת התלמידים דוכן במרכז העיר, שם בין השאר נמכרו לחמניות עם נקניקיות ומשקה קל במחיר סמלי של שני שקלים, כאשר הסכום שנאסף ישמש לפעילות המועצה בהמשך.


[dfp name="728×90" height="728" width="90"]


"ערבות הדדית היא אחריותה של הקהילה כלפי כל אחד מחבריה וערובה לחוסנה של חברה", אמרה סיגל אופיר, מנהלת בית הספר: "כאנשי חינוך תפקידינו לחנך את תלמידינו לערך הערבות הדדית שהוא הבסיס המוסרי לקיומה של קהילה. עלינו לעודד את תלמידינו לגילוי רגישות ואמפטיה כלפי האחר והחלש בחברה, להרחבת העשייה למען הזולת ולבחירה במעורבות חברתית ונתינה כדרך חיים.
"יום ללא רעב" שהפך למסורת בניר העמק אוגד בתוכו את הערכים של ערבות הדדית תוך כדי העלאת המודעת אצל תלמידינו ובציבור הרחב לנתוני העוני בישראל ולפעילות חברתית הלכה למעשה בעיר עפולה. השנה צוין יום ללא רעב ה6 בניר העמק וזה אומר שבוגרי י"ב שלנו עברו אותו מיום כניסתם לניר העמק בכיתה ז'. אחרי שש שנים של קיום "יום לא רעב" הנתון של "אחד מתוך 3 ילדים הוא ילד רעב" כבר נחרט בתודעה של תלמידינו וילווה אותם בחייהם הבוגרים – זה חינוך לערכים של ערבות הדדית הלכה למעשה".

 

טיול ומפגש "עמק עיר" לזכרו של החייל שגב שוורץ ז"ל

|

עברנו את פרעה, נעבור גם את זה?

|