גם בימי הקורונה מומלץ לא לוותר על קינוחים טעימים שאפשר להכין בבית, וגם לנצל את קופסאות השימורים שבמזווה. השף שי לוינשטיין מבית המלון "הגושרים מלון בטבע". קבלו מתכון לטארט פירות מקופסאות שימורים- תותים, אפרסק, ליצ'י, דובדבנים, אגסים, תפוחים ואננס.
• להכנת בצק פריך
מצרכים:
500 גרם קמח
50 גרם שקד טחון
270 גרם חמאה
2 ביצים
160 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
אופן הכנה
מקציפים חמאה ואבקת סוכר (לגרד מדי פעם את החמאה מדפנות הקערה) במיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים בהדרגה את הביצים. מוסיפים את השקד הטחון ולבסוף את הקמח (את הקמח מוסיפים בשתי פעימות, חצי מהכמות בכל פעם) מניחים את הבצק במקרר למשך שעתיים.
מרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ״מ, מהדקים לתבנית, מכניסים למקפיא להקפאה מלאה.
אפייה: ישירות מהמקפיא מכניסים את הבצק הקפוא לתנור שחומם לטמפרטורה של 165 מעלות לכ- 20 דקות עד להזהבה.
• להכנת קרם פאטיסייר
(זה רק נשמע מסובך)
מצרכים:
560 מל' חלב
100 גרם חלמונים
110 גרם סוכר
60 גרם קורנפלור
1 גרידה ממקל ווניל
60 גרם חמאה
אופן הכנה:
מרתיחים בסיר חלב ווניל, במקביל מערבבים בקערה חלמונים, סוכר, קורנפלור.
שהתערובת מגיעה לרתיחה, עושים השוואת טמפרטורות עם מסת החלמונים (יוצקים שליש מהנוזל החם למסת החלמונים תוך ערבוב נמרץ, עם מטרפה ויוצקים ליתרת הנוזל החם, ממשיכים באופן תמידי לערבב)
מבשלים כדקה תוך ערבוב עם מטרפה בחום בינוני, עד לאחר הבעבוע.
מצננים את הקרם במיקסר עם וו גיטרה או מכסים בניילון נצמד שנוגע בקרם.
כשהקרם מצונן מוסיפים את החמאה וטוחנים בבלנדר מוט.
ממלאים את הטארט האפוי בקרם, ומעטרים בפירות מקופסאות השימורים- תותים, אפרסק, ליצ'י, דובדבנים, אגסים, תפוחים ואננס.
אפשר להבריש את הפירות בחומר לזיגוג או בריבת משמש, מומלץ לקרר לפני הגשה
תיהנו