ככה עושים את זה: המתכונים לפסח שכולם ידברו עליהם אחרי החג

קלים להכנה, חגיגיים, צבעוניים, מתאימים לילדים ומשפחות, ולקינוח: גם מצטלמים נהדר. שלושה מתכונים שיככבו על שולחן הסדר שלכם. צילום: יחצ

רטטוי ירקות צבעוני וחגיגי

רטטוי חגיגי של חברת דורות לפסח. צילום: גיא מועלם

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

חברת "דורות", יצרנית מוצרי התיבול הקפואים, מגישה לרגל חג הפסח מתכון מרהיב ביופיו וטעים, לרטטוי ירקות צבעוני וחגיגי. המתכון קל הכנה, בשימוש טבליות הבצל מטוגן ועשבי תיבול איטלקי של דורות, המאפשרים בישול פשוט וקל ללא מאמץ. המנה מתאימה כמנה ראשונה או כתוספת למנה העיקרית בסעודת החג.

 מצרכים (לכ- 6-8 מנות):

2 חצילים קטנים

2 זוקיני

2 בצל סגול

3 עגבניות טריות (רצוי מסוג תמר)

4 פלפלים אדומים

לרוטב העגבניות:

1 כוס עגבניות מרוסקות (240 מ"ל)

2 קוביות בצל קצוץ ומטוגן "דורות"

1 פלפל גמבה קצוץ

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית סוכר

1/2 כפית פלפל שחור

שמן עשבי תיבול:

4 כפות שמן זית

5 קוביות עשבי תיבול לבישול איטלקי "דורות"

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את החציל והבצל הסגולופורסים את כל הירקות לעובי בין חצי ל- 1 ס"מ בעזרת סכין או מעבד מזון עם סכין פריסה.
  2. בתבנית פיירקס עגולה מערבבים את כל חומרי רוטב העגבניות.בעזרת כף, ומפזרים באופן אחיד על התחתית. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  3. מערבבים את כל מרכיבי שמן עשבי התיבול בצנצנת קטנה ומניחים בצד.
  4. מסדרים בתבנית מעל הרוטב את הירקות בצורת ספירלה, מהמעגל החיצוני עד שמסיימים את כל הירקות.
  5. מפזריםחצי מכמות שמן עשבי התיבול על הירקות, מכסים ואופים במרכז התנור למשך 20 דקות. לאחר מכן מסירים את הכיסוי ואופים כ-20 דקות נוספות עד שהירקות מוכנים ומקבלים חריכה קלה.
  6. מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את שמן עשבי התיבול שנותר ומגישים חם.

סינייה בטחינה

סיניה. צילום: הדס ניצן

יצרנית הטחינה "טורקיז" מגישה לרגל חג הפסח מתכון משגע לסינייה, עם בשר בקר טחון, חצילים, עגבניות וטחינה, היוצרים יחד מנה חלומית ומענגת. המתכון קל להכנה, טעם הטחינה בשילוב הבשר ובתיבול העלים הירוקים הופכים את המנה למנצחת וטעימה. מתאים להגשה כמנה עיקרית בסעודת החג החגיגית להנאת כל המשפחה.

מצרכים (לכ-6 מנות):

500 גרם בשר בקר טחון

1 בצל לבן גדול קצוץ
3/4 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1/4 חבילת כוסברה קצוצה
2 גבעולי נענע קצוצים עלים בלבד

1 כף בהרט/ראס אל חנות
2 חצילים פרוס לטבעות
3 עגבניות פרוסות לטבעות
מעט שמן זית

לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית של "טורקיז"
3/4 כוס מים קרים
1 שן שום כתושה

קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 ס״מומורחים אותו בשמן זית. צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבתו.
  2. מכינים את הטחינה: בקערה מערבבים יחד את כל חומרי הגלם.
  3. מניחים בקערה את הבשר הטחון, הבצל, הכוסברה, הפטרוזיליה והנענע הקצוצים,מוסיפים את התבלינים ולשים עד קבלת מסה אחידה.
  4. משמנים תבנית בגודל 20 על 30 ס"מ במעט שמן זית ומסדריםשכבה של חציל קלוי. מניחים את מסת הבשר מעל ומהדקים.
  5. מוזגים את הטחינה על מסת הבשר ומניחים שכבה של פרוסות עגבנייה ושכבה נוספת של חציל מעל.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה כ-200 מעלות למשך כ-15 דקותומגישים חם.

טראפלס שוקולד מפתה  

טראפלס. צילום: יחצ

טראפלס שוקולד, הידוע גם בשם בונבונים, הוא רעיון להכנת קינוח קל ומהיר עבור מי שמארח במהלך ימי הפסח, עם מנה אחרונה מרשימה, חגיגית, טעימה, יפה וכמובן מתאימה לפסח. הטראפלס שוקולד הוא קינוח שגם ילדים וגם מבוגרים יאהבו, ויכולים לשמש גם כשי נלווה נהדר שיצטרף למתנה לחג הפסח. המתכון הוא באדיבות: גלידות בן & גריס ישראל.

מצרכים:

1 חפיסת שוקולד צ'יפס – כשר לפסח.

1 כף שמן צמחי.

1 פיינט גלידת שוקולד בן & ג'ריס מהסדרה הכשרה לפסח (או כל טעם אהוב אחר כשר לפסח).

ספריי לשימון.

עזרים:

תבנית קוביות קרח.

כוס מדידה ומזיגה מזכוכית בגודל 4 כוסות המתאימה לשימוש במיקרוגל.

כף גלידה קפיצית קטנה.

מרית גומי.

אופן הכנה:

  1. מכינים כדורי גלידה כמספר השקעים בתבנית קוביות הקרח ומניחים אותם על מגש נייר אפיה. שמים את המגש במקפיא. מרססים מעט עם ספריי השימון על תבנית קוביות הקרח ומניחים בצד.
  2. שמים בכוס המדידה הגדולה את השוקולד צ’יפס ושמן צמחי ומחממים במיקרוגל בפולסים של 25 שניות, ומערבבים בין לבין(שימו לב לא לחמם יותר מדי כיוון שכמות הזמן הנדרשת להמסת השוקולד צ'יפס תלויה בעוצמת המיקרוגל). מוציאים את הכוס כאשר נשארו כמה שוקולד צ'יפס שלא נמסו. מערבבים במשך כ-5 דקות עד קבלת תערובת אחידה.
  3. מוזגים כחצי מכמות השוקולד המומס לשקעים בתבנית, ממלאים אותם עד לגובה 1/3. יש להטות את התבנית על מנת שדפנות השקעים יהיו מצופים בשוקולד ככל האפשר. מוציאים את כדורי הגלידה מהמקפיא ומניחים אחד בכל שקע, כאשר לוחציםאותם בעדינות אל תוך השוקולד. מוזגים את שארית השוקולד מעל ומחליקים את החלק העליון עם המרית. מנסים לעשות זאת במהירות האפשרית כדי שלא ימס.
  4. מקפיאים את הטראפלס למשך שעה לפחות.
  5. כשזה לגמרי קפוא, מוציאים את התבנית מהמקפיא ומוציאים כל טראפל מהתבנית בעדינות.