זכייה מתוקה: מכוורת 'עין חרוד' זכתה בתחרות טעימות דבש

כבוד: בתחרות טעימה עיוורת בהשתתפות פאנל שפים מובילים, זכתה מכוורת "עין חרוד" בקטגוריה דבש עצי פרי עם "דבש טהור מגובש מפרחי שיזף". צילום: דוד סילברמן

'Culinary'- התערוכה השנתית למזון ולקולינריה, מיקמה בקדמת הבמה את הדבש הישראלי, וקיימה לראשונה, בשיתוף מועצת הדבש- תחרות 'טעימה עיוורת' (ללא תוויות על מוצרי הדבש), בה לקחו חלק שפים מובילים שטעמו עשרות סוגי דבש ממכוורות בישראל, במטרה לאתר את הדבש הטעים בארץ.
בין השפים ואנשי הקולינריה המובילים, שנבחרו לצוות השופטים, היו: שף ניר צוק, שף מנה שטורם, דן בוקר השף של שגרירות צרפת, שף מתן מרגלית 'הגושרים מלון בטבע', עמיחי שרפשטיין "מאסטר שף", שף תום פראנץ 'מאסטר שף', אשת הקולינריה אפרת אנזל, שף גיא בן שמחון 'וילה וי',  ועוד.  הפיק מטעם 'Culinary'- איש הקולינריה דוד קישקה. בתחרות הוצגו זני דבש ייחודיים, כדוגמת דבש זעתר, קורנית, דרדר, אשל, אבוקדו, פרחי בצל ועוד.
בקטגוריה דבש עצי פרי- זכתה מכוורת "עין חרוד" עם "דבש טהור מגובש מפרחי שיזף". עץ השיזף גדל בעיקר באזורים חמים ללא משקעים רבים, ופורח בחודשים מאי ויולי, ופריחתו עשירה בצוף. הדבש המופק מהשיזף הוא דבש עדין עם ניחוח מדברי.

עברנו את פרעה, נעבור גם את זה?

|

פעילויות חינוכיות ערכיות ומשמעותיות בעמק יזרעאל

|