מגדל העמק: מתכונים מאם לבת

קבוצת המנהיגות העירונית "בוחרות מחר" ממגדל העמק המורכבת מאימהות ובנותיהן, קיימה סדנת "ממולאים" במסגרת המטרה לשמר את המתכונים המסורתיים מבית אמא.

קבוצת המנהיגות "בוחרות מחר" הפועלת במרכז לפיתוח ההון האנושי – צעירים במגדל העמק פועלת כבר שנה שנייה סביב נושא הקהילה ויצירת קבוצת איכות המורכבת מנשים רובן אמהות ובנותיהן זאת בכדי לייצר מפגש בין-דורי וקהילה חזקה ומגובשת.
במסגרת הפעילות איתרו חברות הקבוצה גורם מאחד סביבו ביקשו להתמקד והוא – בישול כאשר האימהות מעניקות מהידע וחולקות עם בנותיהן את המתכונים המסורתיים שעוברים במשפחותיהן מדור לדור.

אמהות ובנות מעבירות מתכונים
אמהות ובנות מעבירות מתכונים

חברות הקבוצה מקיימות פעילות אחת לחודש ומדי פעם אף מפיקות סדנאות בנושאים שונים סביב הבישול. לפני מספר ימים קיימו הנשים סדנת "ממולאים" שהתקיימה בבית משפחת כהן במהלכה נוצר שיח משותף סביב הקהילה בעיר תוך כדי לימוד והסבר בהכנת ממולאים שונים ובעיקר טעימים.

נוי סעדה, רכזת צמיחה דמוגרפית במרכז לפיתוח הון-אנושי צעירים, סיכמה את המפגש: "כיף לראות שבכל סדנה מגיעות נשים חדשות שלא היו במפגשים קודמים. המטרה של הקבוצה היא לחבר בין הנשים ובנותיהן לשאר חברות הקבוצה, כדי ליצור קהילה מגובשת וחיבור למגדל העמק".

• מתכונים מסדנת "ממולאים":

אוזני אמן:

מצרכים לבצק:

420 ג' קמח (3 כוסות)

100 ג' סוכר (חצי כוס)

200 ג' חמאה/מחמאה

כף אבקת אפיה

2 חלמונים

2 כמות מיץ לימון

2 כפות שמנת חמוצה

מליות:

מלית נוטלה: לערבב נוטלה עם מעט פתי בר מרוסק עד שנוצרת תערובת סמיכה.

מלית חלבה: לערבב נוטלה עם ממרח חלבה להוסיף מעט פתי בר עד שנוצרת תערובת סמיכה.

מלית תמרים: לערבב ממרח תמרים עם מעט פתי בר טחון גס או אגוזים.

אופן ההכנה:

  1. לעבד את כל המצרכים לבצק, לחלק לשניים ולרדד לעלה.
  2. לקרוץ עיגולים בעזרת כוס, להניח מעט מהמילוי במרכז ולסגור למשולש.
  3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוי עד שהדפנות מזהיבות, כמה דק', לצנן ולבזוק אבקת סוכר.

המתכון של אורית כהן:  עלי גפן ממולאים בבשר ואורז:

מצרכים:

צנצנת אחת של עלי גפן

חצי ק"ג בשר טחון

חצי שקית אורז פרסי

בצל קצוץ

פפריקה מתוקה

מעט פלפל שחור

מרק עוף.

לרוטב:

שמן זית

לימון סחוט

מרק עוף

מים רותחים

 אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל הקצוץ.
  2. מוסיפים חצי שקית אורז.
  3. מתבלים בפפריקה אדומה ופלפל.
  4. לאחר שמורידים מהאש מוסיפים את הבשר הטחון, ומערבבים הכל.
  5. שוטפים את עלי הגפן היטב.
  6. מגלגלים את העלים כשהחלק המחוספס כלפי פנים והחלק כלפי חוץ. מניחים מהבלילה בשליש התחתון של העלה ומגלגלים בעדינות כמו מעטפה.
  7. מסדרים בסיר גדול בצורת מעגל (2 שכבות).
  8. לרוטב: מעט שמן זית+ לימון לפי מידת החמיצות הרצויה+ מים רותחים ומרק עוף.
  9. עם הרוטב מכסים את העלים ואפילו קצת מעל.
  10. מניחים צלחת על העלים בכדי שלא יפתחו ומכסים את הסיר
  11. מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ולאחריה מנמיכים ומבשלים עוד כשעה וחצי.