"שחיטה שחורה": סוכל שיווק באזור של חצי טון בשר מסוכן לציבור

מפקחי היחידה המרכזית לחקירות ואכיפה (פיצו"ח) של משרד החקלאות עצרו בימים האחרונים ניסיון לשיווק לציבור חצי טון בשר בקר וכבש שמקורם אינו ידוע, ולכן עלולים להוות סכנה לבריאות הצרכנים.. צילום: דוברות משרד החקלאות

סיכול הפצת הבשר המסוכן נעשה לאחר שמפקחי היחידה המרכזית לחקירות ואכיפה (פיצו"ח) של משרד החקלאות בשיתוף שוטרי משמר הגבול תפסו חצי טון בשר בקר וכבש שנשחט בשחיטה שחורה מחוץ לבית המטבחיים בישוב טורעאן שבאזור הצפון.
ממצאי החקירה הראשוניים העלו כי בעל המקום פעל לשיווק הבשר בבתי היישוב. האירוע סוכל, הבשר הושמד והחשוד הועבר להמשך חקירה.
רואי קליגר, מנהל היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות במשרד החקלאות: "המשרד רואה בחומרה כל מקרה ומקרה של הברחת בשר, שחיטה שחורה ומכירה של בשר לא מפוקח. על כן, אנשי המקצוע פועלים באופן מתמיד כדי לאכוף ניסיונות אלו. כל אלו עלולים להשליך על בריאות הציבור. לכן יש להקפיד על צריכת בשר מפוקח עם האישורים הרלוונטיים". במשרד החקלאות ופיתוח הכפר הוסיפו כי חשוב להקפיד ולרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח, וכן, יש לשמור על מוצר באריזה מקורית, סגורה ונקייה, הנושאת תווית ובה שם המשווק והיצרן ותאריך ייצור ופג תוקף.