מדאיג? ירידה בכמות הרפתות בארץ, לעומת העלייה בביקוש למוצרי חלב

 מנתונים שפרסם לאחרונה משרד החקלאות לקראת חג השבועות, עולה כי מספר הרפתות בישראל ירד בעשור האחרון בכמעט רבע. במקביל חלה עלייה בביקוש למוצרי חלב. הנתון המשמח, הייצור הממוצע לרפת עלה באותה תקופה בכ- 58%. המחשה: א

לקראת חג השבועות העומד בפתח, חג החלב ומוצריו, פורסם דו"ח על ידי משרד החקלאות ומועצת החלב, ממנו עולים כמה נתונים מעניינים על משק החלב בארץ וצריכתו .
מן הדו"ח עולה כי שנת 2017 התאפיינה בעלייה בביקוש לחלב ומוצריו של כ- 2.5%. ועמדה על 179 ליטר חלב לנפש בשנה כך שהצריכה לנפש בישראל ב- 2017 עמדה על כ- 52 ליטר, מוצרי חלב נוזליים (תוצרת חלב ניגרת) ומעדנים– כ- 22 ליטר, 13 ק"ג גבינות לבנות– וכ 5 ק"ג וגבינות קשות.
עוד עולה מהנתונים כי תנובת החלב לפרה בישראל היא הגבוהה ביותר בעולם! כאשר בשנת 2017 התנובה הממוצעת לפרה אשר עמדה על כ- 12,025 ליטר לפרה בממוצע.
במקביל לכ מצביע הדו"ח על ירידת במספר הרפתות בכרבע, לאחר שמספר הרפתות בארץ עמד בסוף 2017 על 760 (כ- 1,056 רפתנים), לעומת 1,299 בסוף שנת 2008, ירידה של 23% במהלך העשור האחרון. אולם למרות ירידת מספר הרפתות, תפוקת ממוצע ייצור החלב לרפת עלתה לעומת זאת באותה תקופה בכ- 58%.


[dfp name="728×90" height="728" width="90"]


במשרד החקלאות ומועצת החלב מסבירים את הירידה במספר הרפתות בכך שמשק החלב בישראל עובר בשנים האחרונות שינויים רבים שחלקם קשורים לתהליכים המתרחשים בארץ, וחלקם קשורים לשינויים גלובליים בענף החלב. כגון שינויים במחירי מספוא מיובא ומקומי ובמחירי אבקות החלב, שינויים בשערי החליפין ושינויים אקלימיים, המובילים להתחממות גלובלית וירידה בתפוקת החלב.
שר החקלאות, אורי אריאל: "הפרה הישראלית מחזיקה בשיא ייחודי בזכות המחקר החקלאי המתקדם במדינת ישראל. ענף החלב הישראלי, מתאים את עצמו למציאות המשתנה וכך ממשיך להוביל בעולם. כתוצאה לכך, ישראל מייצאת את הטכנולוגיה שלה למדינות רבות בעולם".