כשקולינריה ומוזיקה נפגשים: "רביעי אקוסטי" בחוות התבלינים

חוות התבלינים בגלבוע תחל ביום רביעי הבא בליין מוזיקלי ייחודי. לצד התפריט המשובח, הסועדים יוכלו להינות ממופע של היוצרת המוערכת רונית שחר

בשנה האחרונה, בכל יום רביעי בשבוע, נערך במסעדת חוות התבלינים בגלבוע ערב מיוחד ושונה בנוף היזרעאלי שלנו. בחודש מרץ הקרוב החליטו בעלי המסעדה לפתוח בליין מוזיקלי, לצד זה הקולינארי, ובמסגרתו ייערכו לכל אורך החודש הופעות אקוסטיות בימי רביעי.

כבר ביום רביעי הבא: 2-3, תגיע למסעדה הזמרת והיוצרת המוערכת רונית שחר בהופעה "התחברות". ב- 9.3.16 יעלה "מופע אינטימי חד פעמי" – של יוסי בבליקי (פונץ') בליווי הגיטריסט אלי שאולי. בהמשך יופיעו: "רוק & רוח" – אסי זיגדון עם הפסנתרן הבינלאומי ניר צ'סטר,  "ערב קלאסי אקוסטי", אמן הגיטרה, הזמר והיוצר שי סובול, "הולך אבל לא עוזב" – ומופע אקוסטי של דידי ארז (ג'ירפות) ומרק לזר (רוקפור).

ההופעות האקוסטיות מכוונים לגילאי שלושים וארבעים פלוס. במסעדה מציינים כי המופעים מעניקים ללקוחות שלהם חוויה תרבותית, משולבת וכפולה שכוללת אוכל טוב, אלכוהול, מוזיקה טובה, ערב מהנה באווירה והזדמנות לבילוי, שאין רבים כדוגמתו באזור.

"באים לאכול – ממשיכים למופע – חוזרים הביתה ומשחררים את הבייביסיטר", אמרו בחיוך במסעדה.

"חייל אמריקאי במיטה". גם יוסי בבליקי מגיע להופיע במסעדת חוות התבלינים בגלבוע
"חייל אמריקאי במיטה". גם יוסי בבליקי מגיע להופיע במסעדת חוות התבלינים בגלבוע

 • חלום שהפך למציאות חלומית

מחלונות מסעדת חוות התבלינים וממרפסת העץ נשקף נופו של עמק יזרעאל, התבור, הרי הכרמל, צפת והחרמון. שבילי החווה מעוטרים בצמחי תבלין מסוגים שונים ובפסלים מעשה ידיו של יוסי בעל המקום. בחורף בוערת במסעדה אח עצים מחממת ובקיץ המקום ממוזג ומהווה מפלט קריר מהחום שבחוץ.

מטבח המסעדה מייצר מגוון מנות ומקפיד על רמה גבוהה בהכנתן ובצורת ההגשה הייחודית. כל מרכיב בתפריט זוכה לתשומת לב מעמיקה, שמעניקה לסועד ארוחת מלכים וחוויה יוצאת דופן.


[dfp name="728×90" height="728" width="90"]


התפריט בשרי בעיקרו, ישראלי וים תיכוני, מגוון ומתאים לכל סוגי הבילוי: ארוחה זוגית רומנטית, ארוחה משפחתית עם הילדים, ארוחת עסקים ועוד. בימי שישי בבוקר פתוחה חוות התבלינים לארוחות בוקר כפריות ורומנטיות – מבחר גבינות מתוצרת המחלבות המקומיות, סלט טרי, ביצים לסוגן, שקשוקה מצוינת ומזלי בריאותי – כל אלו, בתוספת קפה משובח ומיץ תפוזים טבעי, מהווים פתיחה מושלמת לסוף שבוע מיוחד.


חוות התבלינים הוקמה על ידי פנינה ויוסי מס שהגיעו לגלבוע מחבל ימית בסוף שנת 1982. הם הגיעו לאזור במטרה להקים חווה חקלאית, גידלו ירקות אורגניים ובהמשך עברו לגידול תבלינים טריים לייצוא. עם חלוף הימים שינו כיוון והחליטו להקים מסעדה. יוסי בנה את המסעדה במו ידיו ופנינה נסעה לחו"ל ולמדה את הצד המקצועי אצל שפים במסעדות יוקרה בצרפת,ניו יורק ואיטליה


כיום יוסי התפנה לתחביבו העיקרי – פיסול. פסליו מוצבים בגינת התבלינים שמסביב למסעדה, ופנינה התפנתה לעסוק במתן שיעורים של יוגה קונדליני ובאירוח קבוצות ומשפחות בביתה, אירוח הכולל את סיפור חייה, החוויות הקשורות בחיים בחווה בודדת על ההר והתלאות שעברו על המשפחה בדרכם להגשים את חלום המסעדה.

לאחר הארוחה במסעדה מומלץ לטייל על הר הגלבוע וליהנות מנוף מהמם בתצפיות הר ברקן וכתף שאול וכן להנות מפריחת אירוס הגלבוע (בעונת האביב) בשמורת האירוסים הנמצאת במרחק קצר מהמסעדה. אטרקציות נוספות בסביבת חוות התבלינים: גן לאומי הסחנה, בית הכנסת העתיק בקיבוץ בית אלפא, גן גורו בקיבוץ ניר דוד, מוזיאון המשכן לאומנות בעין חרוד, טיולי ג'יפים, טיולי טרקטורונים, צימרים רבים ועוד.

 

עברנו את פרעה, נעבור גם את זה?

|

מנגלים ורמקולים מחוץ לתחום: הפנים החדשות של הסחנה

|

בית החלומות: כך תוכלו למצוא אותו

|