עיר עתיקה במחוז צפון נָצְרַת או נָצֶרֶת?

עו"ד שיר הספרי ממתגת ערים ונדל"ן מפרגנת לנצרת לאחר סיור בעיר. צילום: אלבום פרטי

תנופת פיתוח מרשימה בעיר נצרת, ניבטת אלינו מכל עבר, העיר המיוחדת, הפכה למוקד תיירותי משגשג. נצרת מלאה באתרים היסטוריים – דתיים ובסמוך אליהם עיר עתיקה עם שוק ואווירה מיוחדת במינה. כיום העיר מציעה למבקרים בה חוויה מרגשת, הכנסת אורחים למופת וחגיגה קולינרית עם טעמים מיוחדים.
נצרת היא לא רק מרכז כלכלי, פוליטי ותרבותי חשוב לערביי ישראל, היא גם יעד מרתק לטיולים, עם סמטאות אבן צרות, כנסיות מרשימות, שוק תוסס וסצנת בילוי ותרבות אותנטית מאוד. המיקום היפה של העיר, המוקפת בנופי הגליל התחתון הירוקים, והאווירה המיוחדת השורה בה, בעיקר בתקופה שלפני חג המולד, אחראיים לתחושה "של חו"ל" המלווה את הטיול בעירה עתיקה במחוז הצפון בישראל. היא מהווה מרכז כלכלי, פוליטי, תקשורתי ותרבותי ראשון במעלה בקרב ערביי ישראל, ו-סמן חשוב להלך הרוח במגזר הערבי בישראל. בסוף שנת 2016 התגוררו בעיר כ-78,000 איש, רובם ככולם ערבים, כ-70% מהם מוסלמים והשאר נוצרים.


העיר היא יעד פופולרי לביקור צליינים. מספר ערים ברחבי העולם קרויות נצרת על שמה של העיר


נצרת היא עיר עם היסטוריה מפוארת. לעיר חשיבות דתית בינלאומית כאשר על פי המסורת ניתנה בה הבשורה למרים והדת הנוצרית קרויה על שמה של העיר בה גדל ישו ומשפחתו. בשנים האחרונות ועם ביקורו של האפיפיור, עברה העיר תנופת פיתוח מרשימה והפכה למוקד תיירותי משגשג. נצרת מלאה באתרים היסטוריים – דתיים ובסמוך אליהם עיר עתיקה עם שוק ואווירה מיוחדת במינה.

ע"ד שיר הספרי בסמטאות נצרת. צילום: אלבום פרטי
ע"ד שיר הספרי בסמטאות נצרת

על פי המסורת הנוצרית חיה משפחתו של ישו בנצרת שם הופיע המלאך גבריאל ובישר למרים על הולדתו. לאחר מכן נדדה המשפחה לבית לחם שם נולד, וחזרה לנצרת בה ישו גדל ועבד כנגר עד גיל 30. כתוצאה ממסורת זו הפכה נצרת למוקד משיכה למאמינים נוצרים מכל רחבי העולם המבקרים באתרים הנוצרים בעיר ובעקבות משפחתו וחייו של ישו.
בתקופה הביזנטית החלה נצרת להפוך לעיר קדושה ונבנו בה כנסיות רבות. עם תקופת האימפריה הערבית שהביאה את האיסלאם לארץ ישראל הפסיקה נצרת לשמש מוקד דתי נוצרי ושמה שונה. כשהצלבנים כבשו את הארץ, חזרה העיר לשגשג והפכה לעיר גדולה וחשובה לצליינים הרבים שעלו אליה לרגל. השלטון הממלוכי ששלט בארץ במאה ה-13 עצר את פריחתה של העיר והיא ירדה מגדולתה וחזרה להיות כפר קטן ועני. השלטון העות'מאני התיר למיעוט הנוצרי לשקם את נצרת והעיר החלה לפרוח. הכנסיות חולקו בין העדות השונות, נבנו המסגד הלבן ובתי החולים הצרפתי והאיטלקי ונסלל כביש חיפה – נצרת. העיר נכבשה על ידי הבריטים בחודש ספטמבר 1918.
הבריטים הפכו את נצרת לבירת מחוז הגליל וערב מלחמת העצמאות התגוררו בעיר כ-17 אלף תושבים. העיר נכבשה ע"י לוחמי חטיבה 7 במסגרת "מבצע דקל" ועם השנים הפכה למוקד תיירותי ובינלאומי. בשנת 2000 ביקר בעיר האפיפיור יוחנן פאולוס השני ובשנת 2009 ביקר בה האפיפיור בנדיקטוס ה-16 שלקראת בואו עברה העיר שיפוץ נרחב.
כיום נצרת היא העיר הערבית הגדולה בישראל ומרכז תיירותי, תרבותי וכלכלי חשוב. אלפי מבקרים מגיעים לעיר מדי שנה, ונהנים מחוויה רב חושית, ממיזמים תיירותיים ובעיקר מקסם מיוחד ובלתי רגיל.
נצרת היא העיר הערבית הגדולה בישראל, ומכילה בתוכה את אחד השווקים הקסומים והנעלמים מן העין הישראלית: השוק של נצרת העתיקה. נצרת העתיקה בה שוכנת כנסיית הבשורה המפורסמת מביאה לנצרת מאות אלפי צליינים בשנה המבקרים בה כחלק ממסלול העליה לרגל שלהם בישראל. אבל לא צריך להיות עולה רגל כדי ליהנות ממה שנצרת יכולה להציע: טעמים מיוחדים, צבעים וריחות כמו שרק עיר ערבית מסבירת פנים יכולה להציע. היופי והקסם של נצרת ידועים בעולם כולו והיא משמשת עוגן תיירותי ותרבותי מרכזי בצפון ובישראל בכלל.
נצרת היא מארחת למופת, המלונות והאכסניות שבה הם מהרמה הגבוהה ביותר ובמסעדות הרבות תוכלו למצוא מאכלים מיוחדים המשלבים מזרח ומערב. עיר קולינרית מרתקת המציעה את מיטב המטעמים של המטבח הערבי המסורתי לצד אוכל מודרני ועדכני.
הכנסת האורחים של תושבי העיר לצד המקומות בהם אפשר לטעום אוכל אותנטי וטעים במיוחד יוצרים שילוב שקשה לעמוד בפניו. זה המקום להיוודע אל בקלאווה הכי טובה, הכנאפה הכי עסיסית, לטעום אינר, פלאפל אותנטי וירוק מעשבי תיבול וכמובן הקפה הכי חזק או החומוס המצוין. מוזמנים להצטרף למסע קולינרי חוצה טעמים ותרבויות שיעשה לכם נעים בבטן וטוב על הלב.
בין הסמטאות של העיר העתיקה ובשוק המיוחד והעתיק מסתתרות חנויות תבלינים, קפה ומזכרות, ובעיר גם חנויות מתוקים ומאפים שיגרמו לכם להתמכר. יותר מהכל, האנשים שתפגשו בנצרת יקבלו אתכם בחיוך רחב ובסבר פנים יפות כך שגם בפעם הראשונה במקום, תרגישו בבית.

עו"ד

הלגיון הרומי חוזר לחיים במגידו

|

לאחר פרויקט שיקום והנגשה ב- 25 מיליון שקלים: קק״ל פתחה את נחל השופט למבקרים

|