תל יוסף: "עמק" של מחלבה

המחלבה החדשה בתל יוסף תייצר כמיליארד פרוסות גבינה צהובה בשנה ואת כל סוגי הגבינות הקשות והחצי קשות (עמק, גוש חלב, טל העמק ועוד). היא תפעל לצד המחלבה הקיימת שתמשיך לייצר במלוא הכוח את שאר המוצרים

תנובה מודיעה על השקת מחלבת תל יוסף החדשה, לאחר 3 שנות תכנון ופיתוח ובהשקעה של 350 מיליון שקל. זאת על רקע פתיחת ענף החלב ליבוא והחלטת הרגולטור להגדיל את אישורי מתן הפטור ממכס ליבוא גבינות קשות. מחלבת תל יוסף החדשה, מהמתקדמות בעולם מסוגה, מהווה אבן דרך בקידום תעשייה ישראלית פורצת דרך, כחלק מחזון החברה להתפתח ולפתח את ענף המזון הישראלי והבינלאומי.

• חריץ עמק: המוצר הנמכר ביותר בשוק המזון בישראל

אריק שור מנכ"ל תנובה: "התחרות בקטגוריית הגבינות הצהובות מובילה לשיפור היכולות של השחקנים בשוק ומגדילה את מגוון הפתרונות והמוצרים המוצעים לצרכנים. אנו נרגשים לחנוך את מחלבת תל יוסף החדשה שתאפשר לנו להגדיל את כושר הייצור ולתת לצרכנים פתרונות מגוונים בקטגוריה. אנו בתנובה ממשיכים להשקיע בחקלאות הישראלית ובמשק החלב המקומי, תוך המשך הובלה של השוק".


קטגוריית הגבינות הצהובות, המגלגלת כמיליארד שקל בשנה, נמצאת בצמיחה לאור גידול בביקוש לאורך שנים וניתן לראות שגם השנה הקטגוריה ממשיכה לצמוח כמותית ב5% ו-2% כספית, נתון הגבוה משיעור הצמיחה של קטגוריות אחרות בענף המזון.


תנובה מובילה את קטגוריות הגבינות הצהובות, ומספקת מגוון רחב של מוצרים ומותגים הנותן מענה לצרכנים כגון: עמק קלאסית, עמק לייט, טל העמק, אצבעות עמק, גוש חלב ועוד. מאז השקת "עמק" ב- 1942 הפך "עמק" לשם גנרי לגבינה צהובה כאשר חריץ עמק במעדנייה הוא המוצר הנמכר ביותר ברשימת כלל המוצרים בשוק המזון בישראל.

• נבנתה בסטנדרטים הטכנולוגיים המתקדמים ביותר

המחלבה החדשה תייצר את כל סוגי הגבינות הקשות והחצי קשות (עמק, גוש חלב, טל העמק ועוד) ותפעל לצד המחלבה הקיימת שתמשיך לייצר במלוא הכוח את שאר המוצרים, בהם: חמאה, גבינות מיוחדות וגבינות שמנת. מחלבת תל יוסף קולטת 350 מיליון ליטר חלב בשנה, שהם כשליש מכלל ייצור החלב של תנובה.


המחלבה נבנתה בסטנדרטים טכנולוגים גבוהים מהמתקדמים בעולם והיא תאפשר הגדלה של כושר הייצור בעשרות אחוזים עם יכולת הרחבה נוספת עתידית של המחלבה לגידול בייצור. המחלבה מתבססת על טכנולוגיות ייצור מתקדמות ואוטומציה.


תשומת לב רבה ומשאבים ניכרים הוקצו להיבטי הייצור בכשרות מהודרת כבר בשלבי התכנון והבניה. הגבינות הצהובות של תנובה מיוצרות בקווי ייצור בהכשר ועדת מהדרין תנובה ובהכשר ועד הכשרות של בד"צ העדה החרדית.
אריק שור הוסיף ואמר: "המחלבה החדשה עתידה להגדיל את יכולת הייצור של הגבינות הצהובות ובכך תהווה מענה לביקושים הגדלים בשוק ותאפשר גם בחינה של יצוא עתידי. המחלבה נבנתה בסטנדרטים הטכנולוגיים המתקדמים ביותר מבין המחלבות בארץ וגם בעולם, עדות למחויבותה של תנובה לתעשייה הישראלית. מאחורי המחלבה עומד ניסיון מצטבר של 230 שנה של מהנדסי ההקמה שעמלו רבות על פיתוחה".

הנה כמה דברים  דברים שלא ידעתם על מחלבת תל יוסף החדשה:

  • כמיליארד פרוסות גבינה צהובה בשנה
  • מייצרת כ- 7 מיליון חריצים בשנה
  • 1,000,000 ליטר תמלחת ב- 3 בריכות
  • 180 ק"מ של כבלי כוח ותקשורת
  • 42.4 ק"מ של צנרת
  • כ- 50,000 פרוסות לשעה
  • 100 ספקים וקבלנים שונים מ- 10 מדינות שונות
  • 140 מכולות שנפרקו בנמלי ישראל עם ציוד
  • 500 מטר של מסועים לאורך קווי הייצור של המחלבה
  • 300 עובדים בפרוייקט ההקמה שנכנסו כל יום לאתר הבנייה
  • 16 רובוטים אוטומטיים
  • 400 מנועים
  • 230 שנות ותק מצטברות של מהנדסים
  • 6 מלגזות מונחות לייזר אוטומטיות
  • 3 לוחות שנה שונים לניהול בפרוייקט (חגי ישראל, נוצרים ומוסלמים)
  • 3 רמות כשרות שונות.
  • עגורן באורך 30 מטר שהגיע בהובלה ימית ויבשתית מנמל אשדוד

 

חייו של מטופל ניצלו בזכות עירנותו של דימותן בכללית

|

״העמק" אירח כנס למידת עמיתים של בתי החולים בצפון – מבתי החולים בדרום

|

מרגש: פינת ההנצחה של ליאב

|