רגע לפני החזרה הרשמית לשגרה לפתיחת שנת הלימודים שתחל ב- 1.9, ילדים, בני נוער ואפילו סטודנטים, כולם חוזרים ללו"ז עמוס ופורה ולימים ארוכים של למידה ושהייה ארוכה מחוץ לבית.
החזרה לשגרה משמעותית גם בכל הקשור להרגלי התזונה שלנו: חשוב שתהיה טעימה, משׂביעה לאורך היום, ולא פחות חשוב – שתספק למוח את ההזנה הנכונה לריכוז וללמידה.
כריך יכול להוות ארוחת בקר שלמה ומזינה המכילה את כל אבות המזון – פחמימות, חלבונים, שומנים טובים, ואף מספקת ויטמינים ומינרלים חיוניים. לרגל שנה"ל תשפ"ד, הדס יריב – יועצת מדע ותזונה, טחינה בארכה, מספקת להורים ולילדים מתכונים לכריכים בריאים וטעימים לקראת החזרה לספסל הלימודים, כולל הוראות הכנה מפורטות וטיפים קטנים שיהפכו כל כריך לארוחה מזינה וטעימה אפילו יותר.
• קלאב סנדוויץ' עם טחינה – בשרי
רשימת המרכיבים:
- חזה עוף
- ביצה
- טחינה מעודנת
- מלפפון
- עגבנייה
- חסה
- לחם כוסמין מקמח מלא
הוראות הכנה:
- קולים את הלחם בטוסטר ומיישרים את הפינות.
- מזלפים על הלחם מעט טחינה מעודנת גולמית מלאה.
- על כל פרוסה מניחים עלי חסה, פרוסה דקה של עגבנייה, פרוסה דקה של מלפפון, וחזה עוף שטוגן במחבת בתיבול מלח ופלפל.
- בונים 2 קומות כאלה (לא חובה). בקומה ה-3 מניחים ביצת עין עם ירקות בזילוף של טחינה מעודנת.
• כריך פטה וירקות קלויים בזילוף טחינה – צמחוני
רשימת המרכיבים:
- גבינת פטה 5%
- עגבניות שרי
- עלי חסה
- ירקות קלויים (חציל, פלפל ועגבניות)
- טחינה גולמית מעודנת מלאה
- לחמנייה מקמח חיטה מלא
הוראות הכנה:
- פותחים את הלחמנייה במרכז.
- מזלפים מעל טחינה מעודנת.
- מסדרים חסה, עגבניות שרי, ירקות קלויים, קוביות פטה ועלי פטרוזיליה.
- ולסיום – עוד זילוף של טחינה מעודנת.
• כריך חביתה מושקע – צמחוני
רשימת המרכיבים:
- לחמנייה מ-100% קמח מלא או פיתה מ-100% קמח מלא
- כף גבינה לבנה 5%
- ביצה
- כף שמן זית/ חמאה
- מעט מלח
- עלה חסה
- פרוסות עגבנייה
הוראות הכנה:
- מחממים מחבת ומוסיפים את שמן הזית או החמאה.
- טורפים את הביצה בקערה קטנה ומוזגים למחבת.
- מכסים במכסה עד שהחביתה מוכנה.
- מקררים מעט את החביתה.
- מורחים שכבה דקה של הגבינה בשני צידי הלחמנייה או הפיתה.
- מוסיפים את החביתה.
- מומלץ להוסיף עלי חסה ופרוסות עגבנייה. לילדים שלא אוהבים לערבב – אפשר להגיש את הירקות בצד, מופרדים מהכריך.
• כריך עדשים כתומות וירקות – טבעוני
רשימת המרכיבים:
- לחמנייה מ-100% קמח מלא או פיתה מ-100% קמח מלא
- 2 כפות ממרח עדשים כתומות (מצורף מתכון)
- 1 עלה חסה
- טחינה גולמית מעודנת
הוראות הכנה:
לממרח עדשים:
- 1 כוס עדשים כתומות
- 3 כוסות מים רותחים
- 4 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
- לימון – לפי הטעם
- שום כתוש – לא חובה
מבשלים את העדשים והמים הרותחים משך חצי שעה עד לריכוך. מסננים ומועכים את העדשים, מוסיפים שמן זית, תבלינים ושום.
להכנת הכריך:
- מורחים 2 כפות ממרח עדשים כתומות
- מוסיפים עלי חסה
- מזליפים טחינה מעודנת