לקראת החזרה ללימודים: מתכונים לכריכים בריאים וטעימים

לקראת פתיחת שנת הלימודים החדשה, קבלו מתכונים לכריכים בריאים וטעימים לקראת החזרה לבית הספר מאת הדס יריב, יועצת תזונה ומדע, טחינה בארכה. צילום: יח"צ בארכה

רגע לפני החזרה הרשמית לשגרה לפתיחת שנת הלימודים שתחל ב- 1.9, ילדים, בני נוער ואפילו סטודנטים, כולם חוזרים ללו"ז עמוס ופורה ולימים ארוכים של למידה ושהייה ארוכה מחוץ לבית.
החזרה לשגרה משמעותית גם בכל הקשור להרגלי התזונה שלנו: חשוב שתהיה טעימה, משׂביעה לאורך היום, ולא פחות חשוב – שתספק למוח את ההזנה הנכונה לריכוז וללמידה.
כריך יכול להוות ארוחת בקר שלמה ומזינה המכילה את כל אבות המזון – פחמימות, חלבונים, שומנים טובים, ואף מספקת ויטמינים ומינרלים חיוניים. לרגל שנה"ל תשפ"ד, הדס יריב – יועצת מדע ותזונה, טחינה בארכה, מספקת להורים ולילדים מתכונים לכריכים בריאים וטעימים לקראת החזרה לספסל הלימודים, כולל הוראות הכנה מפורטות וטיפים קטנים שיהפכו כל כריך לארוחה מזינה וטעימה אפילו יותר.

• קלאב סנדוויץ' עם טחינה – בשרי

רשימת המרכיבים:

  • חזה עוף
  • ביצה
  • טחינה מעודנת
  • מלפפון
  • עגבנייה
  • חסה
  • לחם כוסמין מקמח מלא

הוראות הכנה:

  • קולים את הלחם בטוסטר ומיישרים את הפינות.
  • מזלפים על הלחם מעט טחינה מעודנת גולמית מלאה.
  • על כל פרוסה מניחים עלי חסה, פרוסה דקה של עגבנייה, פרוסה דקה של מלפפון, וחזה עוף שטוגן במחבת בתיבול מלח ופלפל.
  • בונים 2 קומות כאלה (לא חובה). בקומה ה-3 מניחים ביצת עין עם ירקות בזילוף של טחינה מעודנת.

• כריך פטה וירקות קלויים בזילוף טחינה – צמחוני

רשימת המרכיבים:

  • גבינת פטה 5%
  • עגבניות שרי
  • עלי חסה
  • ירקות קלויים (חציל, פלפל ועגבניות)
  • טחינה גולמית מעודנת מלאה
  • לחמנייה מקמח חיטה מלא

הוראות הכנה:

  • פותחים את הלחמנייה במרכז.
  • מזלפים מעל טחינה מעודנת.
  • מסדרים חסה, עגבניות שרי, ירקות קלויים, קוביות פטה ועלי פטרוזיליה.
  • ולסיום – עוד זילוף של טחינה מעודנת.

    כריך חביתה מושע עם טחינה על לחם כוסמין. צילום: יח"צ בארכה
    כריך חביתה בריא עם טחינה על לחם כוסמין

• כריך חביתה מושקע – צמחוני

רשימת המרכיבים:

  • לחמנייה מ-100% קמח מלא או פיתה מ-100% קמח מלא
  • כף גבינה לבנה 5%
  • ביצה
  • כף שמן זית/ חמאה
  • מעט מלח
  • עלה חסה
  • פרוסות עגבנייה

הוראות הכנה:

  • מחממים מחבת ומוסיפים את שמן הזית או החמאה.
  • טורפים את הביצה בקערה קטנה ומוזגים למחבת.
  • מכסים במכסה עד שהחביתה מוכנה.
  • מקררים מעט את החביתה.
  • מורחים שכבה דקה של הגבינה בשני צידי הלחמנייה או הפיתה.
  • מוסיפים את החביתה.
  • מומלץ להוסיף עלי חסה ופרוסות עגבנייה. לילדים שלא אוהבים לערבב – אפשר להגיש את הירקות בצד, מופרדים מהכריך.

• כריך עדשים כתומות וירקות – טבעוני

רשימת המרכיבים:

  • לחמנייה מ-100% קמח מלא או פיתה מ-100% קמח מלא
  • 2 כפות ממרח עדשים כתומות (מצורף מתכון)
  • 1 עלה חסה
  • טחינה גולמית מעודנת

הוראות הכנה:

לממרח עדשים:

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
  • לימון – לפי הטעם
  • שום כתוש – לא חובה

מבשלים את העדשים והמים הרותחים משך חצי שעה עד לריכוך. מסננים ומועכים את העדשים, מוסיפים שמן זית, תבלינים ושום.

להכנת הכריך:

  • מורחים 2 כפות ממרח עדשים כתומות
  • מוסיפים עלי חסה
  • מזליפים טחינה מעודנת