תכירו את ג'ויה: המסעדה האיטלקית שלא תרצו לפספס 

רשת ג'ויה מסעדות איטלקיות, פתחה מסעדה חדשה וכשרה במושבה הפסטוראלית ראש פינה. אז מה בתפריט?

קבוצת ג'ויה שבראשה עומד היזם ואיש העסקים איציק אנקונינה, פתחה, את ג'ויה ראש פינה, המסעדה האיטלקית החדשה והמעוצבת.
אנקונינה, קצין לשעבר בשייטת, היה ממקימי רשת מקס ברנר ומבעלי המסעדה המפורסמת בתל אביב סושי סמבה.
הוא רכש בשנת 2015 את ג'ויה מסעדות איטלקיות, ב- 3.5 מיליון שקלים מרשת ארקפה, השביח ושידרג את המסעדות, ייבא חומרי גלם מאיטליה והכשיר את צוותי הטבחים.
אנקונינה אומר, כי הוא רואה חשיבות גדולה בפתיחת מסעדה איכותית בצפון, שכבר מהווה למוקד בילוי לתושבי האזור הן מבחינת איכות האוכל והן מבחינת עיצוב ואווירה. אנקונינה מאמין בהשקעה כספית גבוהה בהקמת מסעדה באזור הצפון ברמה של מסעדות טובות בתל אביב ומוסיף, שחשוב עבורו לפתוח מסעדה כשרה ואיכותית שתהיה פתוחה כל ימות השבוע, בשישי עד כניסת השבת וביום שבת מצאת השבת, אשר תושבי האזור ומבקריו יוכלו ליהנות ממנה.

• בלב המסעדה- טאבון מיוחד

ג'ויה ראש פינה, אותה מנהל השותף העסקי, אבי אזרן (בעבר מנהל מסעדת "מוסקט" במלון מצפה הימים) משתרעת על שטח של 270 מ"ר, כוללת שתי מרפסות גדולות הצופות לנוף וחדר VIP, מופרד, המותאם ל- 45 סועדים, בו ניתן לערוך ארוחות פרטיות, משפחתיות או עסקיות. במרכז המסעדה בר רחב ידיים, ומטבח פתוח, שבמרכזו הוצב טאבון ענק, שהוזמן ועוצב במיוחד. במטבח הרחב, נעשים הבישול והאפייה, מול עיני הסועדים.
על התפריט מנצח שף בני אשכנזי האחראי על כלל תפריטי מסעדות ג'ויה מזה 5 שנים. לשף מסעדת ג'ויה ראש פינה מונה שף ירון גור. במסעדה תפריט יינות מיקבים מובילים בישראל. כמו כן, ניתן לרכוש את חומרי הגלם בהם משתמשת המסעדה.

• עיצוב עכשווי לבין עיצוב הנשען על המסורת האיטלקית

מרקו סברה, מעצב מסעדות ג'ויה אומר על מסעדת ג'ויה ראש פינה: "העיצוב של ג'ויה ראש פינה, הינו שילוב בין הDNA-  של סניפי ג'ויה הוותיקים, למקום הגאוגרפי, בראש פינה ולמבנה בו הוקמה המסעדה.
בסגנון העיצובי, קיימת אינטרפרטציה בחיבור בין עיצוב עכשווי לבין עיצוב הנשען על המסורת האיטלקית. השילוב הזה שם את המטבח הפתוח והטאבון כשחקן מרכזי באווירה חמה ונעימה, המודגשת על ידי אלמנטים מעץ ומתכת שממסגרים את המטבח, על מנת לתת פוקוס לאזור שממנו יוצא האוכל" אומר מרקו, שעשה שימוש בחומרים טבעיים כמו, קורות עץ בתקרה המשופעת, ריצוף באבן בלו סטון שחורה, בריקים על גבי הקירות, בסגנון איטלקי מודרני, תוך חיבור עם התרבות העיצובית הישראלית, שיש לה ביטוי גם בריהוט.

מסעדת גויה ראש פינה החדשה צילום: ג'ויה
חלל מסעדת ג'ויה בראש פינה החדשה. צילום: ג'ויה

מרקו מוסיף: "מרפסת המסעדה עשירה בצמחיה שנשפכת מהפרגולה, מכניסה פנימה את הטבע של אזור הצפון, והשימוש בבטון חשוף מביא באותה נשימה לאורבניות תל אביבית. בנוסף, נגיעות של גרפיקה ואמנות על גבי טפטים ובתמונות בחללים השונים מעניקים רובד נוסף לאווירה".
ג'ויה ראש פינה, מקיימת בראנץ' איטלקי שמח בצהריי ימי שישי בין השעות 11:00-15:00, המסעדה לובשת חג באווירת צהריים איטלקית.
ביו היתר מוגש בבראנץ' פריטטה, אומלט מהמטבח האיטלקי, אנטיפסטי, פוקצ'ות, סלטים טריים, לצד יינות מיקבים מובילים בישראל וקוקטיילים.
מסעדת ג'ויה ראש פינה פתוחה לארוחות צהריים וערב.בין השעות 12:00-17:00- צהריים בהנחה של- 15%.

מנת ניוקי פורצ׳יני וערמונים צילום: סיון שוב עמי
מנת ניוקי פורצ׳יני וערמונים

• מה בתפריט?

ארנצ׳יני כדורי ריזוטו, מוצרלה ופרמז'ן, ברוטב עגבניות ובזיליקום- 38 ש"ח

סביצ׳ה בורי- זיתים, עגבניות, בצל אדום, אבוקדו, שמן זית וכוסברה- 52 ש״ח

פולנטה- פטריות פורטובלו, כמהין, ערמונים, אספרגוס, פרמזן ושמן כמהין- 48 ש״ח

פיצה טרטופו- מסקרפונה, כמהין, מוצרלה, פטריות ,פרמז'ן ובזיליקום- 62 ש״ח

פיצה סיציליאני- מוצרלה, פרמזן, ריקוטה, בצל מקורמל, ארטישוק, עגבניות שרי, בזיליקום- 58 ש״ח

פפרדלה פונגי- ראגו פטריות שמפיניון ופורטבלו, שום, יין לבן, שמנת, כמהין, פרמז'ן ותרד- 68 ש״ח

ניוקי פורצ׳יני וערמונים- חמאה, שום, ראגו פטריות, ציר פורצ׳יני, שמנת, פרמז'ן ופטרוזיליה- 68 ש״ח

ריזוטו פטריות- חמאה, ציר ירקות, שמנת, תרד, אפונה, כמהין ופרמז'ן- 68 ש״ח

פילה סלמון- סלמון צלוי, בצל סגול, פטריות, אורז, פטריות, רוטב קרמל שום ושעועית ירוקה- 108 ש״ח.

קינוחים מתוקים ועוד.