עמק יזרעאל: פסטיבל "דרינק eat" בעיצומו!

מאות מבקרים ומבקרות גדשו את היקבים. בפסטיבל נערכים סיורים וטעימות ביקבים וסדנאות יין ואוכל אצל בשלנים מקומיים ושפים מהאזור. הפסטיבל ימשך עד לשבת הקרובה(19.11.22).
צילום: שאול רחמים

הושק לראשונה לראשונה על מוא"ז עמק יזרעאל, פסטיבל "דרינק eat", שמהותו חגיגה של יין ואוכל בעמק יזרעאל. הפסטיבל נפתח בקול תרועה חגיגית ביום חמישי שעבר ויימשך עד לשבת הקרוב (19.11.22) במסגרתו נערכים סיורים וטעימות ביקבים וסדנאות יין ואוכל אצל בשלנים מקומיים ושפים מהאזור. עד כה מאות מבקרים ומבקרות גדשו את היקבים, המסעדות והסיורים ברחבי העמק.
לפני כשנה השיקה המוא"ז בשיתוף יקבי העמק את מיזם "עמק יין" המאגד 13 יקבים הפזורים במרחב התיירות של עמק יזרעאל למותג אחד תחת השם "עמק יין- חוויה יזרעאלית". במסגרת הפעילות המשותפת, מקיימת המועצה אירועי יין ייחודיים המאפשרים למבקרים ולמבקרות היכרות עם תעשיית היין המשגשגת בעמק יזרעאל.

• בסוף השבוע הקרוב יימשכו האירועים והסדנאות ביקבים

סיור בכרם וביקור במרכז המבקרים ביקב סער במושב מרחביה, חגיגות הבוז'ולה וסיור ביקב משק אופיר באלון הגליל, טעימות מודרכות, מנות מיוחדות ובראנצ'כוהול ביקב עמק יזרעאל בחנתון, 'השף בשדות' – שף דורון בר און מתארח ביקב שדות עם תפריט ספיישלים ייחודי ועונתי, טעימות 'דרינק איט' – מסע טעימות קולינרי מיינות יקב טוליפ, עם מנה מותאמת לכל יין ממעדניית היקב, יקב יונה וקפה 79 – בשיתוף פעולה המציע טעימות יין בעגלת הקפה, יקב סימון בשבת טעימות יין ביקב ועוד.
אירועים במסעדות: מסעדת 'ללה' במהלך כל ימי הפסטיבל מוגשות ארוחות בוקר מגוונות ועשירות, קבלת שבת ויין יזרעאלי ב'מסיק' תל עדשים מקבלים את השבת בחגיגה של יינות העמק, אוכל מקומי ומוזיקה עברית.

ראש מוא"ז עמק יזרעאל אייל על כוס של יין: בצר עם מבקרים באירוע 'בראנץ' בכרם' של יקב המצודה. צילום: שאול רחמים
ראש מוא"ז עמק יזרעאל אייל על כוס של יין: בצר עם מבקרים באירוע 'בראנץ' בכרם' של יקב המצודה

מסעדת 'תמרלין' עם מנות ספיישל שעושות כבוד ליין המקומי ותפריט יינות מיקבי העמק ו'שישי מעשנה' עם טעימות יין בחצר תמרלין.
מסעדת בלה בבית שערים עם תפריט ייחודי ושופע המבוסס על טעמים מקומיים לכבוד הפסטיבל – בעסקית ערב.
ראש מועצה האזורית עמק יזרעאל אייל בצר, אמר: "למבקרות ולמבקרים במסגרת הפסטיבל מצפה בילוי מגוון, ייחודי ומהנה תוך היכרות עם פעילות היקבים, המסעדות, השפים והבשלנים המקומיים, באתרי התיירות והמורשת הפזורים ברחבי העמק. נמשיך להרחיב ולהעצים את הפעילות התיירותית הצומחת ומתפתחת בעמק יזרעאל."

פרטים נוספים על אירועי הפסטיבל, באתר המועצה האזורית עמק יזרעאל www.eyz.org.il.