מיוחד לראש השנה: עוגת התפוחים שתככב על השולחן שלכם

קטי קתרין כהן במתכון לעוגה עסיסית במיוחד, כזו שלא תישאר ממנה פירור

אני מאמינה שזיכרונות טובים ומסורת אפשר להתחיל לייצר בכל רגע נתון.
אז נתחיל בזה שאני לא איזו בשלנית גדולה או אופה מדופלמת, נכון עבודה כמאפרת ומעצבת סט וצלמת בתוכניות בישול במהלך העשור האחרון נתנו לי יתרון מסוים וקידמו אותי מלהיות זאת שרק צופה מהצד לזאת שחוזרת הביתה ומנסה להכין את המתכונים שהכינו בתוכנית/יום צילום, אבל זה עדיין לא העלה אותי לדרגה של אמא כזאת שכל היום יש לה ריח של בישולים ואפיה בבית.
ועכשיו, אחרי שהבהרתי את הנקודה החשובה נחזור לעניין יצירת הזיכרונות והמסורת.
כמישהי שמאוד אוהבת יופי ואסתטיקה תמיד הסתכלתי על התמונות המדהימות האלה של עוגות ושולחן החג ועמוק. בלב חשתי צורך שגם לי יהיה כזה.
אך משום מה עד היום לא הצלחתי להגשים את משאלת הלב הזאת. ודווקא ביום שפנו אליי והזמינו אותי לעצב את שולחן החג לצילומי פרסומת של לקט ישראל
והתחלתי לחפש את הרפרנס לצילומים הבנתי שהנה זאת בדיוק ההזדמנות שלי להתחיל לייצר לילדים שלי מסורת חדשה וזיכרונות נעימים משולחן החג.

עוגת תפוחי עץ. צילום: קטי קתרין כהן
המצרכים לעוגת תפוחי עץ.
סידור פרוסות תפוחי העץ בסגנון פרח בבצק פריך מוכן
סידור פרוסות תפוחי העץ בסגנון פרח בבצק פריך מוכן

חזרתי מהצילומים עם סלסלת תפוחים עמוסה ששימשה אותי לצילומים ומכיוון שקצת חששתי להיכשל והעדפתי ללכת על בטוח – ניגשתי לסופר הקרוב ורכשתי לי חבילת בצק פריך מוכן לאפיה ועוד כמה מצרכים בסיסיים שהיו חסרים לי.
אז להלן כל מה שתצטרכו בשביל להכין עוגה יפהייפיה, מרשימה ופוטוגנית כמו שיצאה לי.

• המצרכים

בצק פריך קנוי
4/5 תפוחים גדולים
סוכר דמררה
קינמון
אגוז מוסקט
ליים וקצת חמאה להברשה.

לילה קודם מעבירים את הבצק הקנוי. להפשיר במקרר.
מחממים את התנור ל180 מעלות, חותכים את התפוחים לחתיכות הכי דקות שאתם מצליחים (חשוב מאוד אחרת הם נשברים במהלך הסידור) ושמים אותם בקערה.
מפזרים מעל סוכר, אני שמתי שתי כפות בהיריון כי גם ככה הבצק מתוק.
מפזרים מעל קינמון, אצלנו מאוד אוהבים אז פינקתי בכף. מי שפחות אוהב אפשר להסתפק בכפית.
מוסיפים מעט אבקת אגוז מוסקט ומזלפים מעל מיץ מליים אחד.
את כל היופי הזה רצוי לערבב היטב אך בעדינות בכדי לשמור על שלמות התפוחים ולתת לטעמים להיספג בזמן שמטפלים בבצק.
לוקחים את הבצק, מרדדים קלות ומכניסים לתבנית.
ועכשיו מתחילה העבודה הקשה של סידור התפוחים: אני מתחילה מהדפנות כלפי המרכז, רצוי לקרוא לילדים להצטרף, זה לגמרי יכולה להיות עבודה מהנה ומשותפת.
ברגע שמסיימים, נפתרים מעודפי הבצק בדפנות, מברישים עם טיפ-טיפה חמאה מומסת ומכניסים לתנור ל20 דקות.
אני למדתי שהעוגה מתחילה להיות מוכנה ברגע שמתחיל להתפשט הריח הטוב בכל הבית ותאמינו לי, זה ריח משגע.
אז מה אומרים? קלי קלות נכון?
אז יאללה לכו להכין אחת גם לכם
ושתהיה לכולנו שנה טובה ומלאה בזיכרונות משמחים שמדיפים ריח נהדר.