זהו זמן פריחת האילנות ושיאה של עונת ההדרים והאבוקדו, ט"ו בשבט הגיע. לרגל החג באדיבות חברת "חקלאי גרנות", אם אתם מחפשים מתכון מהיר ופשוט, עם מרכיבים בסיסיים ובריאים- קבלו מתכון לסלט מזין וטעים עם מיטב פירות ארצנו: סלט הדרים, סלק ואבוקדו. הסלט עשיר בטעמים, קל להכנה ומתאים להגשה בארוחת החג להנאת כל המשפחה.
• מצרכים (לכ-3 מנות)
2 אבוקדו האס
2 סלק
1 תפוז
1 קלמנטינה
1/3 פומלית
חופן פקאן סיני
1/2 בצל קטן פרוס דק
מיץ מחצי תפוז
3 כפות שמן זית
קורט מלח ופלפל
• אופן ההכנה
-קולפים את האבוקדו, חותכים לקוביות ושמים בקערה. מתבלים את האבוקדו בחצי ממיץ התפוזים, מעט מלח, פלפל וכף שמן זית.
-חותכים את פירות ההדר – התפוז, הקלמנטינה והפומלית – לקוביות ללא גרעינים ושמים בקערה נפרדת. מתבלים את פירות ההדר במעט מלח, פלפל וכף שמן זית.
-מבשלים את הסלק ומסירים את הקליפה. בקערה שלישית מתבלים את הסלק יחד עם הפקאן הסיני במיץ התפוזים הנותר, מעט מלח, פלפל ושמן זית.
-מניחים בקערת הגשה שכבות של הדרים, אבוקדו וסלק ומפזרים טבעות בצל מעל.