ט"ו בשבט טעים בשלושה מרכיבים: מתכון לסלט צבעוני מקומי מהיר

 לרגל חג ט"ו בשבט, קבלו מתכון חגיגי וטעים ובעיקר בריא עם מיטב פירות ארצנו- סלט הדרים, סלק ואבוקדו. באדיבות "חקלאי גרנות" ( צילום: הדס ניצן )

זהו זמן פריחת האילנות ושיאה של עונת ההדרים והאבוקדו, ט"ו בשבט הגיע. לרגל החג באדיבות חברת "חקלאי גרנות", אם אתם מחפשים מתכון מהיר ופשוט, עם מרכיבים בסיסיים ובריאים- קבלו מתכון לסלט מזין וטעים עם מיטב פירות ארצנו: סלט הדרים, סלק ואבוקדו. הסלט עשיר בטעמים, קל להכנה ומתאים להגשה בארוחת החג להנאת כל המשפחה.

• מצרכים (לכ-3 מנות)

2 אבוקדו האס

2 סלק

1 תפוז

1 קלמנטינה

1/3 פומלית

חופן פקאן סיני

1/2 בצל קטן פרוס דק

מיץ מחצי תפוז

3 כפות שמן זית

קורט מלח ופלפל

אופן ההכנה

-קולפים את האבוקדו, חותכים לקוביות ושמים בקערה. מתבלים את האבוקדו בחצי ממיץ התפוזים, מעט מלח, פלפל וכף שמן זית.

-חותכים את פירות ההדר – התפוז, הקלמנטינה והפומלית – לקוביות ללא גרעינים ושמים בקערה נפרדת. מתבלים את פירות ההדר במעט מלח, פלפל וכף שמן זית.

-מבשלים את הסלק ומסירים את הקליפה. בקערה שלישית מתבלים את הסלק יחד עם הפקאן הסיני במיץ התפוזים הנותר, מעט מלח, פלפל ושמן זית.

-מניחים בקערת הגשה שכבות של הדרים, אבוקדו וסלק ומפזרים טבעות בצל מעל.