מסעדת יקינטון, שממוקמת במתחם תחנת הדלק "אלון" בצומת בית השיטה, היא לא 'מסעדת תחנת דלק' טיפוסית. המסעדה, שקיימת כבר מעל לעשור, הפכה למוסד קולינרי אהוב ומיוחד עבור תושבי העמק בפרט ועוברי האורח הרבים בדרכם על כביש 71 בכלל.
בניגוד לשנים האחרונות, המסעדה האותנטית תעבור לעבוד בחודשי הקיץ הקרובים במתכונת של 7 ימים בשבוע, כולל יום ראשון (דבר שככל הנראה ישמח את האורחים הקבועים שלמדו על קיבתם שבשביל ה-פאד תאי האותנטי, המעושנת המעולה, או ה-Fried Rice המושלם שלהם הם יצטרכו לחכות עוד קצת..). הצילומים המרהיבים בכתבה מעשה ידיו של יונתן שדה המוכשר.
• היישר מארץ הבוטנים והקוקוס
לכבוד המאורע המשמח, החליטה זיו משגב, השפית והבעלים המסעדה לפנק את קוראי עמקניוז באחד המתכונים הייחודיים והאותנטיים ביותר במסעדה – המתכון לרוטב סאטה.
מקורו של רוטב הסאטה, הוא באינדונזיה, ארץ הבוטנים והקוקוס, שהם גם ממרכיביו העיקריים של הרוטב. בהולנד, שבימים עברו שלטה באינדונזיה שהייתה קולוניה שלה, תוכלו למצוא את רוטב הסאטה כמעט בכל קרן רחוב, מוגש כמעט עם כל מאכל.
את הרוטב ניתן להגיש על שיפודי עוף/פרגית (מומלץ!), נתחי בקר או דגים וכו'.. יש כאלו שאפילו טובלים בו צ'יפס. ניתן לשמור את הרוטב במקרר כשבוע.
• המתכון
מצרכים (קערת רוטב/מטבל למשפחה):
קרם קוקוס – חצי פחית
מים – מצקת וחצי (אותנטי או לא?)
פפריקה מתוקה – כף מלאה
אבקת קארי צהוב – כף מלאה
סוכר חום – 3 כפות
מלח – כפית (אפשר להוסיף/להוריד לפי הטעם)
חמאת בוטנים – 3 כפות גדושות
אופן ההכנה:
לתוך מחבת עמוקה (אפשר גם סיר) שופכים את קרם הקוקוס ואת המים ומרתיחים על הגז.
בינתיים, לקערה בינונית בצד, מוסיפים את הפפריקה, הקארי, המלח והסוכר ומערבבים היטב עם מעט מים רותחים.
כשהמחבת רתחה, מוסיפים אליה את תכולת התבלינים שערבבנו בקערה הבינונית ומערבבים הכל היטב.
לאחר מכן, מוסיפים את חמאת הבוטנים ועל אש חזקה כל הזמן מערבבים ועוזרים לחמאת הבוטנים להתפרק ולהתאחד מחדש יחד עם שאר המרכיבים.
ממשיכים לערבב כל העת עד שלאט לאט הרוטב מצטמצם ומקבל טקסטורה קרמית, חלקה ויציבה.
טועמים (חשוב מאוד) ומתקנים תיבול עם סוגר או מלח או שניהם לפי הצורך, ויש לכם רוטב סאטה.
• בקיץ – פתוח גם בימי ראשון
מסעדת יקינטון, שפתוחה בימים ב'-ש' (כולל), תהיה פתוחה החל מה-1 ביולי ועד סוף חודש אוגוסט, גם בימי ראשון בין השעות 12:00 בצהריים ועד 22:30 בערב. מומלץ להזמין מקום, או להזמין Take Away בטלפון 04-6537196