"הייתה באלון אופטימיות נצחית. הוא הותיר את כל אוהביו המומים"

שופט הכדורסל אלון פניני, חבר קיבוץ עין חרוד מאוחד, דמות ססגונית ואהובה על הפרקטים והמגרשים בכל רחבי העמק והגלבוע, הלך לעולמו בפתאומיות. חבריו ספדו לו: "אלון היה תמיד עם חיוך וכוונות טובות. איש עם לב נקי של ארץ ישראל הישנה, שאהב את משחק הכדורסל בכל רמ"ח אבריו"
צילום: באדיבות המשפחה

עולם הכדורסל בגלבוע, בעמק, ובכלל בצפון, נפרד לפני מספר ימים מהשופט אלון פניני מעין חרוד מאוחד. פניני היה דמות אהודה ומוערכת במגרשים ובאולמות בהם שפט לאורך כארבעה עשורים.

"אלון היה דמות ססגונית מאד", ספד לו חברו הלל הילמן, אחד הדמויות הדומיננטיות בתחום החינוך והכדורסל באזור: "הוא היה אדם טוב לב, תמים למציאות הישראלית, תמיד נכון לעזור והיתה בו אופטימיות נצחית.
כמנהל איזור הצפון באיגוד הכדורסל שיבצתי אותו באין ספור משחקים. אלון שפט כדורסל למעלה מ – 40 שנה. תמיד היה מוכן לנסוע, גם למרחקים. הוא שפט בעיקר משחקי ילדים. אני יכול לומר שראיתי שופטים גדולים ממנו אבל אלון תמיד הגיע עם חיוך רחב וכוונות טובות וניסה אף להיות מחנך על המגרש. יש לי מקום מאד חם בלב לאלון, שנפטר בפתאומיות והשאיר את כל אוהביו המומים".

גם במועדון הכדורסל גלבוע מעיינות נפרדו מפניני וכתבו פוסט מרגש לזכרו: "מועדון כדורסל גלבוע מעיינות מרכין ראשו על פטירתו של שופט הכדורסל אלון פניני. אלון היה דמות צבעונית במגרשי הכדורסל, ולא היה אחד או אחת שלא הכירו אותו. הוא היה איש עם לב נקי של ארץ ישראל הישנה, ואהב את משחק הכדורסל בכל רמ"ח אבריו.
גם ששריקותיו הכעיסו כאלה ואחרים , ליבו הנקי מכל גינונים וחיוך אהבת האדם ידעו להביא מזור למתלוננים. גם שחייו האישיים איתגרו אותו , חיוכו תמיד היה בולט לכל אדם ומכר שפגש. תודה אלון על הנפש הטובה שפיזרת, תודה על הטוב שבך, ותודה על הזמן שהיית חלק מהכדור הכתום. אתה תחסר לנו מאוד".