"הפרקטיקום במכטרוניקה יהווה בסיס בעיצוב הדור הבא של ההנדסאים״

מה"ט מוביל מהלך המחולל שינוי משמעותי, ומאפשר לבצע עבודת פרקטיקום בחברות ומפעלי תעשייה. במכללה הטכנולוגית נוף הגליל אומרים: ״זהו מפתח להצלחה בשילוב בתעשייה וקרקע פורייה לשיתוף פעולה בין בתי הספר להנדסאים לבין התעשייה״
צילום: דוברות המכללה

עד לאחרונה, נדרשו הסטודנטים במגמת הנדסת מכונות ומכטרוניקה, לתכנן, לכתוב, להגיש ולהבחן על פרויקט גמר שנכתב במכללה.
לאחרונה, מה"ט מוביל מהלך המחולל שינוי משמעותי, ומאפשר לבצע עבודת פרקטיקום בחברות ומפעלי תעשייה.
דני זיסר, יועץ ומפקח מכונות ומכטרוניקה במה"ט, מסביר, "… בנוסף לפרוייקט תכנוני במכללה, ניתנת היום לסטודנט האפשרות לבחור במסלול של פרקטיקום ולהתנסות בעבודה מעשית תוך כדי לימודים בדומה למסלולי הכשרה בחו"ל. הפרקטיקום משלב הכרות עם סביבת העבודה בתעשיה תוך שימוש בידע שנרכש במהלךהלימודים."
כאמור, כל סטודנט במגמת מכטרוניקה, המבקש לבצעפרקטיקום, נדרש להתנסות מעשית במפעלים במשך 300 שעות החל משנה ב'.
כסיכום של עבודת הפרקטיקום, הסטודנט נדרש להגיש בתום התהליך, דו"ח בפרקטיקום כחלופה לפרוייקט הגמר.בעבודת סיכום הפרקטיקום, הסטודנט יציג הבנה וידע כל הנושאים הבאים: הכרות כללית עם המפעל ומוצריו,
מערך הריצפת הייצור במפעל המארח,
טכנולוגיות ייצור והתהליכי ייצור במפעל,
מבנה אירגוני תוך ציון מיקומו של הסטודנט במבנה הארגוני, הכרות עם מחלקות התומכות את רצפת הייצור כגוןאבטחת איכות, בטיחות, תפי, מחסנים ועוד,
הכירות עם מערך האספקות לרצפת הייצור כגון קיטור, אוויר דחוס, מי קירור, מיזוג אוויר ועוד, הכנת סקירה זו מסייעת לסטודנט להכיר את מבנה המפעל ואופן פעולתו.
בנוסף, הסטודנט מחויב במסגרת הפרקטיקום לבצע בין חמישה לשבעה אירועים בתחומי תחזוקה, סט-אפ, תכנון, בטכנולוגיות ייצור שונות, שירות לקוחות ועוד. לפרקטיקום יתרונות רבים: אינטראקציה אמיתית עם עולם התעשייה, עם העובדים, עם בעלי התפקידים שונים במפעל, הבנה לעומק של נושאים כמו איכות, בטיחות, הקנייתערכי עבודה אישיים כגון, עבודת צוות, דיוק ואמינות בעבודה ובדיווחים, שרותיות, יכולת למידה עצמית,
שיפור השימוש באנגלית טכנית, שיפור השימוש במערכות מחשב ומרשתת.
באופן כללי, הפרקטיקום מסייע מאוד לסטודנט להכיר את תפקידו ומקומו של הנדסאי מכטרוניקה במפעל, ובנוסף, לעשות את הצעד הראשון כעובד של המפעל. סטודנט שמקום העבודה יזהה בו פוטנציאל איכותי ומקצועי, ישאףלהמשיך ולהעסיק אותו כעובד מן המניין. "הפרקטיקום בהנדסת מכונות הוא פתיחת עידן חדש ובעיקר תהליךהמטייב את הצטרפות ההנדסאי למערך העבודה," אומר דני זיסר.
מנכ"לית המכללה הטכנולוגית נוף הגליל, מרב ששון אמויאל, המובילה תהליכי פרקטיקום בלימודי הנדסה נוספים במכללה, אמרה, "הפרקטיקום במכטרוניקה יהווה בסיס בעיצוב הדור הבא של ההנדסאים במכטרוניקה לדרישות המשק העדכניות. זהו מפתח להצלחה בשילוב בתעשייה וקרקע פורייה לשיתוף פעולה בין בתי הספר להנדסאים לבין התעשייה."