גמר ליגת הוותיקים ייערך הערב בשעה 20:30, באצטדיון הכדורגל של העיר יבנה ויפגיש בין קבוצות ותיקי מכבי תל אביב וותיקי הפועל עפולה לקרב מסקרן על תואר האליפות לעונת 2025. שתי הקבוצות מציגות סגלים עתירי ניסיון, והמשחק צפוי למשוך עניין רב בקרב חובבי הכדורגל הוותיק בישראל. לחובבי הפיקנטריה נזכיר שהקבוצות נפגשו גם אשתקד בגמר, והצהובים מתל אביב צהלו בתום משחק ומרתק, לא לפני הופעה הירואית של הקבוצה האנדר-דוגית מבירת העמק.
העונה הנוכחית של ותיקי עפולה הייתה יציבה ומרשימה, והם מגיעים לגמר לאחר סדרת ניצחונות משכנעים, כולל על ותיקי הפועל חיפה, בני יהודה ומכבי נתניה. עבור עפולה, הנפת הצלחת בגמר השנה מקבלת משמעות מיוחדת – במסגרת חגיגות 100 שנה לעיר, האליפות עשויה לשמש כסמל לגאווה המקומית ולרוח הספורטיבית של הקהילה.
"אנחנו לא רק מייצגים את הקבוצה – אנחנו מייצגים את העיר כולה"
אומר אלירן כהן שמלווה את הקבוצה לקראת ההתמודדות. כהן, ממייסדי המועדון, משמש גם כמנהל ושחקן: "המוטיבציה בשיאה, וכולנו מבינים את גודל המעמד, אבל חשוב לנו להבהיר, אנחנו לא באים לשמש כתפאורה במשחק הזה.
יש התרגשות טבעית אבל אני מניח שהיא תחלוף מיד לאחר שריקת הפתיחה. למשחק הזה אנחנו מגיעים ממוקדי מטרה, עם המון תשוקה ורצון לחזור עם הצלחת".
השנה זוכה הקבוצה לקבל גם חיזוק בדמותו של מהארן ראדי, עם רזומה של אליפויות המדינה בתל אביב ובאר שבע. עוד מככבים בקבוצה שחקני העבר של עפולה: יובל שאווט, נתנאל גולדמן וכפרי אזולאי.
מנגד, ותיקי מכבי תל אביב מגיעים מעמדה של מסורת וניסיון, עם שחקנים שכבר הופיעו במספר גמרים בעבר ועם רזומה של נבחרת ישראל, אליפויות וגביעים. קבלו חלק מהשמות: איתי שכטר, טל בן חיים, אמיר שלח והשוער טברטקו קאלה הקבוצה ידועה בסגנון משחק מסודר ובכושר גופני מפתיע לגילאי הליגה. מבחינתם, ניצחון הערב יהווה חותמת לעונה עקבית ולהמשכיות מקצועית בליגת הוותיקים.
בקבוצה ביקשו לציין את תרומתם המשמעותית של שחר בג'רנו וחנן ספקטור בניהול השוטף של הקבוצה.
• הכניסה למשחק תתאפשר ללא תשלום לקהל והוא ישודר בשידור ישיר בערוץ הספורט (ערוץ 56).
