נהלל: נפתלי בנט סייר בחוות "דרך הלוחם" והציג את התוכנית לפצועי צה"ל

במהלך ביקור מרגש בחווה, הציג ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט את התוכנית החדשה של מפלגתו לשיקום לוחמי צה"ל בגוף ובנפש. יו"ר "ביחד" הבטיח להקים מנהלת שיקום לאומית, תקף בחריפות את הטיפול בפשיעה ("יש שר לא רציני, המספרים הוכפלו") והתחייב: "נוריד את מחירי המזון ב-30%". צילום: אלבום פרטי

ראש הממשלה לשעבר ויו"ר מפלגת "ביחד", נפתלי בנט, ערך אתמול סיור מקצועי בעמק יזרעאל, יחד עם חברי המפלגה לירן אבישר בן חורין, ח"כ רם בן ברק וח"כ טטיאנה מזרסקי. בנט וחברי המפלגה סיירו בנהלל ובחוות "דרך הלוחם", המטפלת בלוחמים פוסט טראומטיים, ושוחחו עם לוחמים המטופלים בחווה, לצד תושבים וחקלאים.

במהלך הביקור בחוות "דרך הלוחם" בנט ציין כי המפלגה השיקה לאחרונה תוכנית לטיפול בפצועי צה"ל בגוף ובנפש, הכוללת מעטפת כלכלית, משפטית ובריאותית מקיפה, לצד הקמת מנהלת שיקום לאומית תחת משרד רה"מ. את התוכנית יוביל רס"ן (מיל') שחר ורון, פצוע צה"ל בעצמו ומתמודד ברשימת "ביחד" לכנסת.

על הקשר בין החקלאות ליוקר המחיה אמר בנט: "מדינת ישראל לא תמיד הייתה כל כך יקרה, יש כאן דור צעיר שפשוט גומרים אותו. החקלאים הם לא הבעיה אלא המונופולים. אנחנו נפרק אותם ואת קרטלי המזון, נחתוך רגולציה מיותרת וכך נוריד את מחירי המזון ב30% תוך שלוש שנים. הבאנו את אנשי הביצוע הטובים ביותר המדינה ואנחנו עובדים אך ורק אצל אזרחי ישראל."

בנט התייחס גם לגל הפשיעה המשתולל במדינה:

"יהיה חוק אחד במדינה, לביר הדאג', לגליל וללב המדינה, כולם יידעו את זה – כולל ארגוני הפשיעה שאף אחד במדינה לא מעז להתמודד איתם. בממשלת השינוי הקמנו קבינט שטיפל בנושא, ח"כ יואב סגלוביץ היה אמון על כך ואכן הורדנו את מספרי הפשיעה בחברה הערבית. כיום יש שר ביטחון לאומי לא רציני ולכן המספרים יותר מהוכפלו בכל שנה."