יום של שמחה: למעלה מ־500 ילדים ובני משפחותיהם השתתפו באירוע תרבות לחברה הערבית בגלבוע

מדובר באירוע ראשון מסוגו במועצה האזורית הגלבוע מבחינת היקף ההשתתפות וההיענות לאירוע תרבותי המיועד לחברה הערבית
צילום: דוברות המועצה

במעמד מרגש ויוצא דופן התמלא אולם המופעים במועצה האזורית הגלבוע בצחוקם של הילדים ובשמחת המשפחות. למעלה מ־500 ילדים ובני משפחותיהם השתתפו ביום קהילתי מיוחד, שכלל את המופע האהוב "פוזי מוזי ותותי", לצד מגוון פעילויות ואטרקציות ששילבו בין תרבות, בידור וערכים חברתיים.

מדובר באירוע ראשון מסוגו במועצה האזורית הגלבוע מבחינת היקף ההשתתפות וההיענות לאירוע תרבותי המיועד לחברה הערבית – צעד נוסף המעיד על המחויבות המתמשכת לקידום חיי התרבות ולהנגשת פעילויות איכותיות לילדים ולמשפחות בכל יישובי המועצה. במסגרת היום התקיימה גם פעילות מיוחדת להעלאת המודעות לזכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות ולקידום ערכי קבלת האחר, ביוזמת אגף הרווחה והשירותים החברתיים, מחלקת התרבות וקרן שלם. במסגרת הפעילות הוקמו דוכנים שבהם הציגו אנשים עם מוגבלויות את יצירותיהם ומוצריהם, ובכך העבירו מסר חשוב שלפיו לכל אדם יש מקום, יכולת לתרום וכישרון הראוי להכרה ולהערכה.

במהלך האירוע נשא דברים מנכ,ל המועצה, מוחמד בוחירי, אשר הדגיש את חשיבות ההשקעה באדם ובתרבות ואת הצורך להמשיך לקדם יוזמות המחברות בין הקהילות ומעניקות לילדים מרחב של שמחה, יצירה ומשמעות. כמו כן, סגן ראש המועצה ומחזיק תיק החינוך, דניאל בן, הדגיש את החשיבות שבהמשך קיומן של פעילויות איכותיות המחזקות את תחושת השייכות ומעניקות לילדים ולמשפחות חוויות תרבותיות משמעותיות.

אירוע זה התקיים בתמיכתו הישירה של ראש המועצה, דני עטר, הממשיך לפעול לקידום והרחבת הפעילות התרבותית עבור החברה הערבית, מתוך אמונה כי התרבות היא גשר המחבר בין אנשים, וכי ההשקעה באדם היא ההשקעה החשובה ביותר בעתיד החברה.
זה היה יום מלא בשמחה, בצחוק, בשותפות ובמסר ברור: לתרבות יש הכוח לחבר בין אנשים, לילדים מגיעות החוויות היפות ביותר.