עיריית מגדל העמק לא תעלה ארנונה בשנת 2026

ראש העיר יקי בן חיים: "הציבור לא צריך לשאת בנטל נוסף – מצאנו חלופות אחראיות"
צילום: דוברות העירייה

עיריית מגדל העמק הודיעה כי לא תבקש העלאה חריגה בארנונה, למעט הטייס האוטומטי אותו קובע משרד הפנים לשנת 2026, זאת בניגוד למגמה הנרחבת ברשויות המקומיות: 44 רשויות ברחבי הארץ כבר החליטו להגיש בקשה להעלאה חריגה, על רקע הגירעונות והלחצים התקציביים. ההחלטה במגדל העמק התקבלה בדיוני התקציב המוקדמים לשנה הבאה, לאחר בחינה של מקורות הכנסה וצעדיה תייעלו ת שונים.
ראש העיר, יקי בן חיים, הסביר כי המהלך נועד להגן על הציבור: "במציאות הכלכלית הנוכחית, הציבור לא צריך לשאת בנטל נוסף. עשינו עבודה יסודית ומצאנו חלופות אחראיות שיאפשרו לשמור על השירותים העירוניים ברמה גבוהה – בלי להעלות את הארנונה מעבר לעדכון הקבוע בחוק".
לדבריו, העירייה תמשיך להשקיע בהתייעלות, להרחיב מקורות הכנסה ולפתח אזורי מסחר ותעסוקה שישפרו את חוסנה הכלכלי של העיר בטווח הארוך.